Атракции


image

Големо Пелистерско Езеро - дестинација кој вреди да се посети. Се наоѓа на надморска висина од 2.218 м.
Езерото е во рамките на Националниот парк Пелистер. До езерото води добро обележана планинарска патека со почеток од с.Нижеполе кај месноста Лак Поток и ски-лифтот, преку пределот Дебел Рид.